Top 10 Cele mai curate orase din lume

10. Singapore

Singurul oras-stat insular din lume, este faimos pentru legile stricte care protejeaza mediul inconjurator, cat si pentru curatenie. Pentru acest motiv, guma de mestecat este interzisa prin lege! Aproape 10% din suprafata sa a fost dedicata parcurilor si rezervatiilor naturale, iar orasul a lansat o gramada de campanii de plantare a copacilor, pentru a imbunatati calitatea vietii.

9. Curitiba, Brazilia

Desi Brazilia nu prea e considerata o tara curata, exista si o exceptie – orasul Curitiba. Aproape 70% din gunoiul din oras este reciclat! WOW! Ca un mic exemplu, serviciul de reciclare al hartiei salveaza intr-o zi 1.200 de copaci!

8. Geneva, Elvetia

Geneva este renumit ca fiind unul din cele mai imbelsugate, scumpe, locuibile si sigure orase din lume. Iar pe langa asta, face eforturi enorme pentru protejarea mediului prin Reteaua Mediului de la Geneva (The Geneva Enviroment Network).

7. Vienna, Austria

Capitala si cel mai mare oras din Austria, Vienna are o populatie de aproximativ 1,8 milioane de oameni. In ultimele decenii au fost investite sume mari in sistemul de debarasare a deseurilor, iar acest lucru a dat roade.

6. Reykjavik, Islanda

Islanda este una din cele mai curate tari de pe planeta, asa ca nu e deloc surprinzator ca Reykjavik, capitala sa, sa fie printre cele mai curate orase. Pana in secolul 19,aici nu a prea avut loc nicio dezvoltare urbana, insa s-au miscat destul de bine, practic nu exista poluare.

5. Helsinki, Finlanda

Este capitala si cel mai mare oras din Finlanda. Pentru a micsora costurile energiei din oras, un sistem complex a fost dezvoltat pentru a genera caldura prin electricitate.

4. Honolulu, Hawaii, SUA

Cu o populatie de aproape 340.000 de oameni, Honolulu arata incredibil. Nu se stie daca izolarea sa fata de restul lumii a ajutat la curatenie, insa pare un adevarat paradis pe Pamant.

3. Copenhaga, Danemarca

Este cunoscut in toata lumea ca fiind un oras extrem de prietenos cu mediul. A fost laudat pentru economia sa verde si plasat pe primul loc in Indexul Global Pentru Economie Verde. Investitiile substantiale in sistemul de canalizare a imunatatit apa din port atat de mult incat se poate inota in ea. Ia lectii, Dambovita!

2. Chicago, Illinois, SUA

Cu peste 2,7 milioane de rezidenti, Chicago este al 3-lea cel mai mare oras din SUA, dar are o reputatie ca fiind un oras foarte curat si prietenos cu mediul. Pentru a imbunatati calitatea aerului, in oras au fost plantate peste 186.000 de metri patrati de gradini pe acoperisele cladirilor. Deasemenea locuitorii sunt incurajati sa foloseasca transportul in comun pentru a reduce emisiile.

1. Hamburg, Germania

Al doilea oras ca marime din Germania, Hamburg a fost laudat in ultimii ani pentru eforturile de a proteja mediul. Planul este sa reduca emisiile CO2 cu 80% pana in 2050. Se doreste dezvoltarea unei "Retele verzi", ceea ce inseamna ca oamenii nu vor mai fi nevoiti sa isi ia masina pana la serviciu.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide