Top 10 Cele mai grele limbi pe care poti sa le inveti

10. Croata

Croata este bazata pe dialectul est-Herzegovinian (da, ala e un cuvant), care este baza multor alte limbi, inclusiv Muntenegreana, Sarba si Bosniaca (posibil ca aceste cuvinte sa nu existe, dar ati inteles sigur la ce limbi se refera)

9. Maghiara

Limba oficiala a Ungariei, aceasta limba este vorbita deasemenea in Slovacia, Icraina, Serbia si Romania (dupa cum probabil ati observat). Apartine familiei limbilor Uralice.

8. Galica

Cunoscuta si sub numele de Galica Scotiana, este o limba Celtica vorbita de nativii din Scotia. Dar de ce in Braveheart cu Mel Gibson vorbeau engleza? 

7. Japoneza

Aceasta limba Est-Asiatica este vorbita de mai mult de 125 de milioane de oameni din lumea intreaga. Este considerata una din cele mai grele limbi de pe planeta deoarece este inrudita intr-un fel cu limba Chineza. 

6. Albaneza

Este vorbita in Kosovo, Albania, Bulgaria si Republica Macedonia, este veche de secole si a fost vorbita mai intai in comunitatile din Muntenegru, Italia si Grecia. 

5. Islandeza

Aceasta limba Nord Germanica a fost influentata in mare parte de Daneza si Suedeza dupa colonizarea Americilor.

4. Thailandeza

Cunoscuta sub numele de Siameza sau Trailandeza Centrala, aceasta este limba oficiala a Thailandei (da, ce neasteptat). Este membra a familiei Thai-Kadai si aproape jumatate din cuvintele ei sunt imprumutate din Pali, Old Khamer sau Sanscrita.

3. Vietnameza

Limba oficiala din Vietnam, aceasta imprumuta din Chineza, insa alfabetul folosit in prezent este unul Latin cu diacritice si alte semne aditionale.

2. Araba

Limba moderna araba este vorbita pe multe teritorii, de la Estul Mijlociu pana la Cornul Africii. Se vorbeste mai mult prin semne uneori.

1.  Chineza

Ce surpriza! Chiar pare usoara! Limba chineza are o gramada de forme foarte dificile. Este vorbita de aproximativ o cincime din populatia planetei si e considerata cam cea mai grea limba pe care o poti invata. Spor la treaba!

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide