Top 10 Cele mai neobisnuite muzee din lume

1. Muzeul subacvatic din Cancun, Cancun, Mexic

Cu totii am fost la un muzeu interactiv, dar a trebuit vreodata sa iti pui un costum de scafandru ca sa te bucuri de expozitie? Muzeu subacvatic din Cancun te lasa sa te bucuri de placerea de a te scufunda si de a vedea statuile din lut cu Ph neutru. Asta pentru ca se gandesc la viata subacvatica, da?

2. Muzeul Relatiilor Terminate, Zagreb, Croatia

Ai avut o despartire dureroasa? Du-te repede la muzeul relatiilor terminate unde durerea iti va fi resimtita. Creat de artistii Olinka Vistica and Drazen Grubisic pentru a se vindeca de ranile sentimentale provocate de despartire, expozitia s-a extins pentru a cuprinde lucruri ramase din relatiile de pe tot globul. Trebuie doar sa intri o relatie si pe urma sa te desparti, ca altfel degeaba te duci.

3. Muzeul iepurasilor, Pasadena, California

E putin spus ca acest muzeu din California de Sud e plin cu iepurasi. A ajuns in cartea recordurilor de 2 ori pentru numarul imens de urecheati si a atras vizitatori din peste 40 de tari.

4. Muzeul leselor de caini, Kent, Regatul Unit

Iubitorii de animale vor fi un pic dezamagiti sa afle ca nu exista si animale in acest loc, dar muzeul macar se lauda cu cele mai variate lese de caini care dateaza din secolul 15 pana acum. E un fel de magazin de pantofi pentru caini.

5. Muzeul prezervativelor, Nonthaburi, Thailanda

Localizat fix langa un depozit de deseuri toxice (nu, nu glumim), Muzeul Prezervativelor din Thailanda e un balon de fericire (da, comparatia e facuta intentionat). E un loc minunat de vizitat… daca iti plac prezervativele.

6. Muzeul taiteilor instant, Osaka, Japonia

In caz ca nu te-ai saturat de taitei instant in supe si alte nebunii, muzeul asta e plin de ei. Vino infometat ca sa te uiti mai cu pofta.

7. Muzeul Vampirilor, Les Lilas, Franta

Minuneaza-te la autografele fiecarui actor care l-a interpretat vreodata pe Dracula, o pisica mumificata si un tablou cu un vampir de Nicolas Claux. Nu puneti intrebari… doar vizitati.

8. Parcul Fluturilor din Kuala Lumpur, Malaezia

Parcul Fluturilor are 7,5 km patrati si adaposteste aproape 5000 de fluturi vii. Nu numai ca este un mediu foarte placut estetic, de asemenea ai ocazia sa vezi aceste creaturi in actiune. Iti poti face o idee cam cum e sa ne invadeze insectele.

9. Galeria Sticlelor, Oslo, Norvegia

Avand titlul de "Singurul muzeu de mini sticle din lume", colectia a inceput ca un hobby al proprietarului. Acum detine sticle din toata lumea, aranjate in functie de culoare/tema.

10. Muzeul de arta urata, Somerville Massachusetts

Da, chestia de mai jos este o opera de arta expusa la acest muzeu. Si s-ar putea sa va surprinda dar sunt 3 astfel de muzee. Practic e un muzeu obisnuit, doar ca nu exista "cunoscatori de arta" care sa spuna ca acele picturi cu un cartof sunt extraordinare si nemaivazute.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide