Top 15 cele mai periculoase animale din lume

15. Meduza "Cutie" sau "Caseta" (Box Jellyfish)

In fiecare an ucide mai mult oameni decat rechinii si crocodilii la un loc. Este considerata "cel mai veninos animal", iar "tratamentul" consta in incercarea de a resuscita persoana otravita, insa cu slabe sanse de reusita.

14. Leul african

Desi oamenii nu sunt pe meniul lor principal, au existat lei care si-au creat un obicei din a vana oameni. Un caz celebru a fost in Kenya in anul 1898, cand 2 lei au ucis 28 de muncitori pe parcursul a 9 luni.

13. Sarpele Boomslang

Desi sunt relativ timizi si nu prea ataca oameni, cand o fac… lucrurile pot deveni un pic nasoale. Mai precis, veninul Boomslang-ului este o hemotoxina care ucide victima incet prin sangerarea din totii porii corpului.

12. Pestele balon

Considerat unul din cele mai veninoase vertebrate din lume, este considerat o delicatesa in Japonia. Insa daca nu il gatesti cum trebuie, iti va paraliza diafragma si nu vei mai putea sa respiri.

11. Hiena

Daca in timpul zilei hienele evita contactul cu oamenii, dupa asfintit lucrurile se schimba. Exista numeroase cazuri in care hienele au vanat oameni, insa comportamentul lor devine si mai agresiv in timpul razboaielor, mai ales din cauza afinitatii lor pentru cadavrele umane.

10. Dragonul Komodo

Ca ursii polari, Dragonii Komodo nu sunt pretetiosi la mancare. Pot manca de la pasari la bivoli de apa si sunt cunoscute cazuri in care au dezgropat cadavre din morminte. Sunt niste vanatori excelenti si asteapta ascunsi pana se apropie prada, apoi sar la gatul ei si se retrag in timp ce aceasta sangereaza pana la moarte.

9. Musca Tse Tse

Este cea mai mare transmitatoare a "bolii somnului" din Africa si este indirect responsabila pentru uciderea a un sfert de milion de oameni in fiecare an.

8. Leopard

Majoritatea animalelor alearga si se ascund cand sunt ranite. Nu si leoparzii. Cand sunt raniti devin si mai periculosi. Nu numai asta, dar sunt foarte puternici. Mai precis, au obiceiul sa duca antilopele ucise in varful copacilor.

7. Vipera Carpeta

Responsabila pentru majoritatea deceselor cauzate de serpi in lume. Din pacate, majoritatea muscaturilor au loc in zone care n-au utilitati medicale moderne, asa ca victimile sangereaza incet pana la moarte, timp de mai multe saptamani.

6. Paianjenul Ratacitor Brazilian

Cel mai veninos paianjen din lume, conform Guiness Book of World Records. Ce il face asa de periculos? Faptul ca are obiceiul sa "rataceasca" prin diferite locuri, inclusiv in case si masini din zone populate intens. Mai ales in timpul zilei!

5. Caracatita cu inel Albastru

Are marimea unei mingi de ping pong, insa nu lasati statura ei mica sa va pacaleasca. Detine destul de mult venin incat sa ucida 26 de adulti si dupa cum probabil ati ghicit, nu exista antidot. Acest venin te paralizeaza si te ucide incet, intr-o stare de constienta, timp de cateva ore.

4. Hipopotamul

Desi majoritatea sunt ierbivori, sunt foarte agresivi si priviti ca fiind unul din cele mai periculoase animale din Africa. Ataca oameni fara sa fie provocati si pot distruge autovehicule intregi.

3. Crocodilul de apa sarata

Mananca orice, de la bivoli la rechini. Pentru a-si ucide prada foloseste o tehnica numita "rasucirea mortii", in care se rasucesc repetat cu victima in dinti, pana aceasta se ineaca sau se dezintegreaza.

2. Elefantul african

Cel mai mare animal terestru din lume, elefantul poate fi extrem de agresiv si se cunosc cazuri in care au calcat in picioare si rinoceri. Pot avea crize de nervi in care sa distruga sate intregi.

1. Tantar

De la unul din cele mai mari animale, trecem la unul din cele mai mici animale. Desi e mic, e mortal. S-a estimat faptul ca tantarii transmit boli catre aproximativ 700 de milioane de oameni anual, ducand la 2-3 milioane de decese in fiecare an.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide