5 trucuri simple pentru a conduce mașina pe timp de iarnă fără vreo problemă

Gerul și viscolul a lovit în această dimineaţă România. Țara noastră este sub atenţionare cod galben de ger, atenţionare ce va fi valabilă până joi, 1 martie, la ora 10.00.

Temperaturile reale resimţite au ajung în București la -22 de grade, iar în judeţul Dolj s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură resimţită din ţară, -49 de grade.

Astfel, se impune să vă arătăm 5 trucuri extrem de simple prin care vă puteţi face viaţa ceva mai ușoară pe parcursul iernii. Să începem:

1. Parbriz îngheţat – Amestecă într-un bol oţet și apă (3:1), apoi pulverizează pe parbriz.

2. Încuietoare îngheţată – Gelul pentru dezinfectat mâinile ajută foarte mult în situaţia asta. Pune câteva picături pe vârful cheii și vei putea deschide mașina fără vreo problemă.

3. Oglinzi îngheţate – Acoperă pe timpul nopţii oglinzile cu o pungă de plastic. În felul acesta zăpada și gheaţa nu vor mai fi prezente pe suprafaţa oglinzii.

4. Geamuri aburite – Pune puţin nisip pentru litieră într-o șosetă, apoi ascunde-o sub scaunul mașinii. Aceasta va preveni apariţia aburilor pe parbriz.

5. În cazul în care rămâi împotmolit în zăpadă, e recomandat să ai la tine un sac de nisip pentru litiera. Arunci puţin nisip sub fiecare roată a mașinii și ești pregătit de drum.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide