Fiul lui Pablo Escobar: “Cartelul Cali ne-a pus să alegem viaţa sau banii, dar nu ambele”

Juan Pablo Escobar, fiul celui mai renumit comerciant de droguri din lume, este antiteza tatălui său. Într-un interviu acordat El Mundo, acesta a mărturisit faptul că a trebuit să-și lase toată averea la cartelul Cali pentru a rămâne în viaţă și pentru a putea trăi în anonimat, în Argentina.

Când aveam șapte ani, după ce l-a ucis pe ministrul justiţiei și am fugit în Panama, mi-a spus că este un bandit și asta făcea el, era un criminal. Dacă urmăream un buletin de știri sau citeam un ziar, el nu avea vreo problemă în a recunoaște dacă a fost sau nu responsabil pentru acele știri.“, a spus Juan Pablo Escobar pentru El Mundo.

Jurnaliștii de la El Mundo l-au întrebat pe Pablo Escobar dacă s-a gândit vreodată să îi ia locul tatălui său în fruntea imperiului drogurilor și dacă a fost nevoie de curaj pentru a nu-i călca pe urme:

Sunt sigur că nu aș fi supravieţuit. Aș fi fost mort acum mulţi ani. (…) Distrugerea este ceva foarte ușor pentru om. Construcţia durează mult mai mult timp. Este nevoie de mai mult curaj pentru a fi un om de pace.

Întrebat despre averea imesă ce se presupune că a rămas după tatăl său, Juan Pablo a spus că traficanţii din Cartelul Cali i-au pus să aleagă între bani sau propia viaţă.

Cei din cartelul Cali ne-au dat de ales, sa pastram banii sau sa ne pastram viata“, a spus acesta.

Averea lui Pablo Escobar a fost estimată la peste 40 de miliarde de dolar, acești fiind în bună măsură colectaţi și împărţiţi de Cartelul Cali. Familia sa a fost trimis in exil timp de 15 ani, ramanand cu aproape nimic din averea imensa a lui Escobar.

Interviul complet pentru El Mundo îl puteţi citi aici.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide