Povestea gunoierilor turci care au făcut o bibliotecă din cărţile aruncate de oameni

O echipă de gunoieri a strâns peste 6000 de volume aruncate de oamenii din Ankara și a deschis cu ele propria bibliotecă, scrie astăzi site-ul CNN.

Timp de luni de zile, oamenii de la salubritate au salvat zeci de cărţi pe care oamenii nu le mai doreau în biblioteca lor. Aceștia au fost șocaţi de numărul mare de cărţi pe care oamenii îl aruncau, așa că au hotărât să vină cu o soluţie pentru a le salva.

“Înainte, mi-am dorit să am o bibliotecă la mine acasă. Acum o am pe cea de aici”, spune Serhat Baytemur, un lucrător de 32 de ani.

“Am început să discutăm despre ideea creării unei biblioteci cu toate aceste cărţi, iar când toată lumea a fost de acord, proiectul a fost demarat”, spune pentru NBC Alper Tasdelen, primarul localităţii Cankaya, localitatea în care se află biblioteca.

Biblioteca are acum o secţiune cu cărţi pentru copii, dar și una de știinţă, aceasta aflându-se într-o clădire a unei foste fabrici. Turiștii pot, de asemenea, să citească suficiente cărţi și în limba engleză sau franceză.

Numărul cărţilor a crescut atât de mult, încât acum sunt împărţite cu școlile, închisorile și programele de educaţie. Biblioteca improvizată este mai tot timpul plină de copii, iar primarul localităţii spune că în acest moment are cereri de la foarte mulţi profesori din Turcia pentru a le fi împrumutate cărţi.

 

 

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide