Ziua Internaţională a Plăcintelor. Cum au apărut plăcintele

Preparată astăzi în diferite forme și arome, plăcinta are o istorie care se întinde pe mii de ani. Primele menţiuni datează din jurul anului 9500 î.Hr., în perioada neolitică. Forme rudimentare ale preparatului de astăzi găsim și în Egiptul Antic, dar și în Grecia Antică.

Romanii au fost, însă, cei care i-au dat numele de „placenta” și au făcut-o celebră în întrega Europă, odată cu expansiunea lor. Dacă în Evul Mediu, cele mai multe plăcinte erau umplute cu carne, din secolul al XVI-lea acestea au început să fie preparate cu fructe.

În America, plăcintele au ajuns odată cu primii coloniști, devenind în scurt timp un preparat de bază în viaţa americanilor. Ziua Internaţională a Plăcintei a început să fie celebrată pe data de 23 ianuarie din anul 1975.

Plăcintele cu vișine, preferatele românilor care comandă online

De Ziua Internaţională a Plăcintelor, foodpanda.ro oferă o statistică interesantă privind preferinţele românilor pentru acest tip de desert.

În topul celor mai comandate sortimente de plăcinte de către clienţii foodpanda se află cele cu fructe: plăcintele cu vișine în proporţie de circa 50%, plăcintele cu mere (peste 25% din comenzi) și plăcintele cu prune și scorţișoară (20%).

Datele din platformă arată că românii comandă cele mai multe plăcinte alături de alte preparate din meniu, ca desert după cină, în intervalul orar 18:00-20:00. De asemenea, ziua de vineri este preferată de clienţii foodpanda pentru a comanda acest preparat.

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide