Nu am găsit cormorani în piscine, dar am dat de ei în locuri mai frumoase – GALERIE FOTO

Cormoranii sunt vedetele săptămânii, după discursul lui Petre Daea de la Bruxelles.

”Cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulţi. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât.

Pun în pericol un sector alternativ și un sector complementar, alternativ pentru momentele pentru care nu ai acces la resurse pe o perioadă de timp știind elementul de prohibiţie pe care trebuie să-l păstrezi, complementar că poţi găsi în interior în apele tale soluţia de a crește anumite specii care să asigure pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte hrană foarte bună și, ca răspuns aici, o hrană sănătoasă, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a păstra echilibrul și a genera progres”, a spus Petre Daea, care a prezentat, miercuri, în Comisia de Pescuit a Parlamentului European, priorităţile președinţiei României și soluţiile noastre pentru BREXIT.

După acest discurs, ”cormoranii” au ajuns și în Google Trends, după cum a remarcat Virgin Radio Romania.

Și pentru că nu am găsit acei minunaţi ”Cormoranii în România fac baie în piscine”, am căutat să vedem alţi cormorani și am găsit o mulţime de păsări frumoase surprinse în momentul perfect de fotografi talentaţi. Așa că pe omaga.ro adunăm cei mai frumoși cormorani:

FOTO: Joslin Stevens

Denumirea de „cormoran” provine din limba latină ”corvus marinus“ (în traducere ”Corb de mare”).

FOTO: Ronald Wilfred Jansen

În general, aceste păsări nu sunt apreciate de pescari din cauza consumului mare de pește sau pentru că uneori le rup plasele de pescuit. Există, desigur, și excepţii.

FOTO: Sean Pavone

FOTO: Suraj Sharma

Cormoranii (Phalacrocoracidae) sunt o familie de păsări acvatice răspândite pe toate continentele în afară de Antarctica.

FOTO: Gavin Morrison

De obicei, cormoranii clocesc pe copaci înalţi, în colonii care ajung la mii de perechi. Ambii parteneri năpârlesc în decembrie şi căpăta un penaj splendid, dar care napârleşte iar în mijlocul verii.

Femela depune până la 4 oua albăstrui, iar perioada de incubaţie este de 30 de zile.

FOTO: Frank Fichtmueller

Cormoranii trăiesc pe coastele mărilor dar și în apropierea unor bălţi sau râuri înconjurate de vegetaţie. Sunt păsări diurne care consumă o cantitate mare de pește.

FOTO: Erni

FOTO: Shutterstock

Next
Comentarii
Se incarca ...
Inchide